Het Beijing Institute of Technology heeft onlangs 500 milligram maanmonsters ontvangen die zijn meegebracht door de Chang’e-5-missie.

Het BIT-onderzoeksteam zal de kenmerken van deze monsters bestuderen voor de verdere bouw van een toekomstig maanonderzoeksstation.

Shen Jun , een professor aan de BIT School of Mechanical Engineering, merkte op dat er zowel internationale als nationale plannen zijn ontwikkeld voor de bouw van maanonderzoekstations en dat haar team zich zal concentreren op gerelateerd voorbereidend onderzoek.

“Het bouwen van een onderzoeksstation op de maan is als het bouwen van een huis op de maan. Vanwege de huidige beperkingen van de raketcapaciteit en de hoge transportkosten tussen de aarde en de maan, moet bij de bouw van maanonderzoekstations gebruik worden gemaakt van lokale materialen op de maan. Dit betekent dat het belangrijkste materiaal maangrond zal zijn, ‘ zei Shen.

De professor zei dat het wetenschappelijk onderzoek in twee fasen zal worden uitgevoerd. Eerst zullen de fundamentele fysische eigenschappen van de monsters bestudeerd worden, inclusief optische en elektromagnetische eigenschappen. Het team zal vervolgens de oppervlakte-eigenschappen van de maangronddeeltjes bestuderen en zoeken naar de meest geschikte 3D-printtechnieken en materialen die kunnen worden afgedrukt wanneer ze worden gemengd met maangrond.

“Als we maangrond vergelijken met cement, zullen we eerst de eigenschappen van cement bestuderen, dan geschikte materialen zoals zand en lijm vinden om met cement te mengen, en ten slotte ervoor zorgen dat we de technologie hebben om bakstenen te maken van een mengsel van cement en cement. zand.” Voegde Shen eraan toe.

Maanmonsters worden niet gebruikt voor bouwexperimenten. In plaats daarvan is het team van plan om een ​​gesimuleerde maanbodem te ontwikkelen met behulp van materialen die op aarde bestaan ​​en om ontwikkelingsmethoden en constructietechnieken continu te optimaliseren op basis van gegevens uit analyse van maanmonsters. Dat meldt China Daily , een partner van het TV BRICS-netwerk.

Zhang Jun , een academicus van de Chinese Academy of Engineering, zei dat de universiteit zal samenwerken met relevante organisaties op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en opleiding, en zal bijdragen aan de verkenning van maanbronnen, evenals aan het vreedzame gebruik van de ruimte door de mensheid.

Het Chang’e-5 ruimtevaartuig, bestaande uit een orbiter, landings-, hef- en retourvoertuigen, werd in november 2020 gelanceerd en keerde terug naar de aarde. Het leverde in totaal 1731 gram maanmonsters op, voornamelijk stenen en aarde van het maanoppervlak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here