Uit een recent onderzoek is gebleken dat yoghurt helpt de bloeddruk onder controle te houden. Ontdek meer details over deze bevinding en de nutritionele eigenschappen van dit duizend jaar oude en voortreffelijke voedsel dat tegenwoordig de schappen van supermarkten binnendringt met opties voor alle smaken.
Yoghurt valt op door zijn voedingscomponenten en de voordelen die het kan hebben voor de gezondheid. Een recente studie vond een zeker verband tussen bloeddrukniveausen de consumptie van dit voortreffelijke en oude voedsel, dat je tegenwoordig kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan texturen en smaken: sommige zijn licht, bijna vloeibaar of dichter, van het Grieksetype . , romig, mager, suikervrij, met ontbijtgranen, met fruit en ga zo maar door.
Maar terug naar het punt van gezondheid. Volgens een analyse gepresenteerd op een jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Hypertension Research in Washington, Verenigde Staten, hadden degenen die slechts één portie magere yoghurt aten om de drie dagen 31 procent minder kans op hoge bloeddruk . hoge druk.
Onthoud dat de bloeddruk (de kracht die het bloed uitoefent op de wanden van de slagaders en wordt gemeten aan de hand van hoe het hart bloed pompt) binnen bepaalde waarden moet worden gehouden om als normaal of acceptabel te worden beschouwd: voor een volwassene in rust, tussen 120 maximale of systolische druk en 80 minimale of diastolische druk. Anders kan het gevaarlijk zijn voor de gezondheid, vooral voor het hart .
Om tot deze conclusions te komen – die als voorlopig moeten worden beschouwd totdat ze zijn goedgekeurd door een bredere beoordeling van medische collega’s – analyzeseerden onderzoekers van Tufts University in Boston gegevens van 2.100 volwassenen ouder dan 15 jaar.
De bevindingen van deze study (gesponsord door de Framingham Heart Study van het National Heart, Lung, and Blood Institute) dragen bij aan andere eerdere onderzoeken die al een verband hadden gelegd tussen vetarme zuivelconsumptie en bloeddrukniveaus. -genaamd DASH-dieet (dat onder andere aanbeveelt dagelijks meerdere porties fruit en groenten en drie porties magere zuivel te eten). Het DASH-dieet is al meer dan tien jaar bekend en de naam komt overeen met de initialen van Dietary Approaches to Stop Hypertension , wat zich in het Spaans vertaalt als Dietary Approach to Stop Hypertension.
Bovendien versterkt deze bijdrage het belang van vetarme zuivelconsumptie in de voeding, niet alleen om de bloeddruk te verlagen, maar ook vanwege de voedingsstoffen die deze voeding levert, waaronder calcium opvalt (essentieel om de gezondheid van botten te verlengen ) , eiwit en andere voedingsstoffen zoals kalium en magnesium.
En jij, eet jij de dagelijkse portie zuivel die wordt aanbevolen? Als je dat nog niet hebt gedaan, houd er dan rekening mee dat de nieuwste voedingsrichtlijnen van de Amerikaanse overheid, vermeld op ‘ My Plate ‘, ook in overeenstemming zijn met dit idee. Deze richtlijnen bevelen aan om elke dag zuivel te consumeren. Het bedrag is afhankelijk van de leeftijd van de persoon.
Bijvoorbeeld: kinderen van 9 jaar en ouder, adolescenten en volwassenen moeten 3 porties zuivel per dag hebben, dit kan 1 kopje melk of yoghurt zijn, 1 tot 1 1/2 ounces (40 gram) natuurlijke kaas of 2 ounces (56 gram) smeltkaas. Kinderen van 2 tot 3 jaar hebben daarentegen slechts 2 porties zuivel per dag nodig en kinderen tussen 4 en 8 jaar hebben 2 ½ porties per dag nodig.
Een van de belangrijkste boodschappen is dat je bij het kiezen van je yoghurt (of je zuivelportie) degene kiest die vetarm of ontvet zijn. Het is ook beter dat u de consumptie controleert van degenen die met toegevoegde suikers komen, omdat ze meer calorieën kunnen leveren. Dus als u bijvoorbeeld wilt afvallen, kunt u profiteren van de calcium, eiwitten en de extra voordelen die het u kan geven op het gebied van bloeddruk, door de vetvrije yoghurt zonder suiker te kiezen die ook gezonder is.
Dus, weet jij al welke smaak jouw volgende yoghurt wordt?